Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2015
Αγαπητοί μου αδελφοί,
Σήμερα αρχίζει το πολιτικό έτος 2015, αυτή την ημέρα η Εκκλησία μας εορτάζει την Περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού , η οποία αποτελεί προτύπωση του Αγίου Βαπτίσματος φανερώνοντας με αυτό τον τρόπο ,οκτώ ημέρες μετά την Γέννηση Του, την μεγάλη κένωση Του για την δική μας σωτηρία. Δείχνοντας σε όλους την ταπείνωση και την θυσία προτρέποντας μας να πράττουμε το ίδιο για εμάς και τους αδελφούς μας . Εορτάζει μαζί και ένας μεγάλος Άγιος ο Μέγας Βασίλειος , μύστης της Θεολογίας , « σοφίας εραστής» και της ανθρώπινης και της Θεϊκής ,και πρότυπο ασκητισμού τόσο για τους κληρικούς – μοναχούς όσο και για τους λαϊκούς . Περιβάλλει η Εκκλησία αυτή την ημέρα με μεγάλη θεολογική σημασία.
Ημέρα όπου όλοι ανταλλάσουν ευχές . Ευχές για ένα καλύτερο νέο έτος γεμάτο με ευτυχία πρόοδο υγεία και αγαθά. Ευχές όμως οι οποίες για να μην μείνουν μόνο ως ευχές αυτής και μόνο της ημέρας θα πρέπει να έχουν ως βάση την μοναδικότητα του «προσώπου» και να υλοποιηθούν μέσα από αυτό. Μέσα δηλαδή από την μοναδικότητα του καθενός μας ,του αδελφού μας ,του Ανθρώπου ! Η Εκκλησία του Χριστού είναι η τελειότερη κοινωνία Προσώπων αρχής γενομένης της Αγίας Τριάδος. Ζώντας εν Χριστώ και κάνοντας πράξη την Διδασκαλία του, όπως έκανε και ο Μέγας Βασίλειος ,στην ζωή μας η συμπεριφορά μας απέναντι στον συνάνθρωπο μας θα είναι αυτή που αρμόζει στην κοινωνία των Προσώπων. Η υλοποίηση των ευχών, στο πλαίσιο της κοινωνίας των προσώπων, μέσα στην απάνθρωπη και υλιστική εποχή που ζούμε θα αποφέρει όντως ένα καλύτερο έτος γεμάτο με δύναμη υγεία και πρόοδο.
Ευχόμαστε με τις πρεσβείες την Υπεραγίας Θεοτόκου της Σπηλαιωτίσσης το νέο έτος 2015 να καταστεί για όλους μας έτος κοινωνίας προσώπων εν Χριστώ για να παύσει η ανθρώπινη αδικία και ο πόλεμος και να έρθει η αγάπη και η ειρήνη στην ζωή μας.
 
Χρόνια πολλά !
 
Με θερμές πατρικές ευχές
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σπηλιάς
αρχιμ. Νεκτάριος
και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: